Back to All Events

Kalevala Warriors - Up in Arms! / Mia Jokiniva

HARJOITUS:  Soturi 1, soturi 2 ja soturi 3 ovat modernin joogakuvaston kenties tunnistettavimmat asanat.  Silti juuri ”soturi” väkivallattomuuden ideologiaksi miellettävän joogan asentonimissä herättää usein vasta-alkajissa kummastusta. Kokeneempi joogi tietää jo, että vanha intialainen eeposkirjallisuus nostaa usein päähenkilökseen sankarisotureita.

On yleistä, että jopa jumalat kuvataan eri kansojen taruperinteessä mielellään urhoollisen taistelijan hahmossa. Tällöin jumalten sotaisuudessa ja väkivallassa ei nähdä mitään ristiriitaa heidän jumalallisuutensa kanssa. Shiva ja Vishnu aloittivat muinaistarustossa hekin jonkinlaisina sankari- ja soturihahmoina ja kohosivat vasta myöhemmin mytologiassa varsinaisten jumalten asemaan. Näin tapahtui myös kotoisessa Kalevalassamme.

Tällä tunnilla tehdään asanaharjoitus suomalaismytologian kuvaston keskellä. Mantrat lauletaan Kalevalasta ja pyrintöjen päämääränä samahdi vaihtuu sampoon. Suomalaiset tietäjä-soturit Lemminkäinen, Ilmarinen, Väinämöinen, Louhi, Lemminkäisen äiti, Tuonen Tytti ja Joukahainen viittovat suuntaa kohti eeppistä hyvän ja pahan taistelua pohjoisen joogaperinteemme tyyliin.