Back to All Events

When Wrong is Right / Jari Karppinen

HARJOITUS: Joogatunneilla asentojen suoritustapoihin liittyy monia kieltoja, joita perustellaan loukkaantumisriskillä. Polvet eivät esimerkiksi saa ylitää varpaita, nivelten tulee säilyä aina linjattuina, olkapäät eivät saa nousta yläraajoja liikuttaessa tai selkä ei saa pyöristyä eteentaivutuksissa ja kierroissa. Useat näistä soveltavaan anatomiaan perustuvista ohjeista ovat kuitenkin vanhentuneita ja täysin tuntemattomia muissa liikuntamuodoissa.

“Liika varoittelu voi johtaa liikkumistapojen yksipuolistumiseen ja kokemukseen ihmissysteemistä hauraana”, sanoo tunnin opettaja; fysioterapeutti, terveystieteiden maisteri ja terveystieteiden tohtorikoulutettavana paraikaa työskentelevä Jari Karppinen. Tunti pöllyttää pinttyneitä käsityksiä asentojen suoritustavoista ja haastaa sinut liikkumaan uusin tavoin. Tervetuloa juhlimaan ihmissysteemin vahvuutta ja mukautumiskykyä!