Back to All Events

Indran verkko / Mia Jokiniva

HARJOITUS: Loihdi silmiesi eteen kuva jättimäisestä, häikäisevän kauniista hämähäkin verkosta. Se roikkuu raskaana aamukasteesta. Verkon jokainen pisara kannattelee pinnassaan heijastuksen muista pisaroista. Minne tahansa yhden säikeen kannattelemasta pisarasta katsoo, näkee vain loppumattomasti muita pisaroita.

Hindumytologiassa kaiken elävän keskinäistä riippuvuutta kuvataan usein “Indran verkolla”. Ensi kertaa Atharvavedassa kuvailtu verkko levittyy pääjumala Indran palatsista kaikkien maailmojen ylle. Verkon jokaisesta säikeestä roikkuu kirkas jalokivi, joka heijastaa peilipintana kaikkea ympärillään. Verkko on Indran ase ja opetustyökalu. Sen avulla hän näyttää ihmisille paitsi kaikkeuden keskinäisriippuvuuden, myös sen, miten jokaisen mieli kuvittelee jatkuvasti luovansa oman uniikin, muista erillisen todellisuutensa. Tarkemmin katsottuna kyse on siitä, että mayan pinnalla heijastus näyttää todelta. Koko kudelmaa ei näe, koska on itse osa sitä.

Tämä tunti kutsuu sinua pysähtymään ja kulkemaan kaikkeuden tuhansien peilipintojen taakse. Tutkimme liikkeen, hengityksen ja meditaation kautta kaiken ykseyttä, yhdeksi koruksi rakentuvaa Karmakiller-joogijoukkoa ja sitä, miten verkon nerokkuuden ymmärtääkseen, on osattava keriä itsensä sen keskustaan. Sinne, mistä punominen alkaa. Sinne, mistä voi todistaa verkon liikkeitä osallistumatta niihin. Sinne missä verkon kutoja, lukki itse, istuu.