Opening ceremony / Karmakiller SHIFT 2019 / Avajaisseremonia
Oct
19
10:00 AM10:00

Opening ceremony / Karmakiller SHIFT 2019 / Avajaisseremonia

Karmakiller Yoga Festival begins in the best possible way; Killers are gathering together for morning coff… PRANA! We join for mantras, greet and cheer the day to come, let a short meditation fall on us … and dive into a new day of karmakilling in these boosts! Be there in time not to lose a minute of this precious venom for karma!

PS. Opening ceremony is a free extra event: welcoming anyone who has bought a KK day ticket.

View Event →
Indran verkko / Mia Jokiniva
Oct
19
10:15 AM10:15

Indran verkko / Mia Jokiniva

HARJOITUS: Hindumytologiassa kaiken keskinäistä riippuvuutta kuvataan usein “Indran verkolla”. Verkko levittyy pääjumala Indran palatsista maailmojen ylle. Verkko on Indran ase ja opetustyökalu. Sen avulla hän näyttää ihmisille paitsi kaikkeuden keskinäisriippuvuuden, myös sen, miten jokaisen mieli kuvittelee jatkuvasti muista erillisen todellisuutensa. Kyse on silti siitä, että tuo heijastus vain näyttää todelta. Kudelmaa ei näe kokonaan, koska on itse osa sitä. Tällä tunnilla tutkit liikkeen, hengityksen ja meditaation kautta yhdeksi rakentuvaa Karmakiller-joogijoukkoa ja sitä, millaisena jalokivenä heijastat itse asioita ympärilläsi. Klikkaa otsikosta lisätiedot.

View Event →
Yinland - Connections / Clare Gates-Sjöblom
Oct
19
10:25 AM10:25

Yinland - Connections / Clare Gates-Sjöblom

PRACTICE: This midmorning practice explores our inner landscape and fascia connections. We will flow through a mandala sequence offering you the time to explore the breathing stillness of the poses. The practice is suitable for all who are willing. This practice is based on Clare’s studies with her sensei Paul Grilley and also her lifelong studies in Chinese Medicine and holistic wellbeing. Come and find your own Yinland, explore the landscape of your being. Click the topic for more.

View Event →
 Jooga tulevaisuuden terveydenhuollon työkaluna / Jani Mikkonen
Oct
19
10:25 AM10:25

Jooga tulevaisuuden terveydenhuollon työkaluna / Jani Mikkonen

LUENTO: Joogan vaikutuksista tehdään koko ajan enemmän tutkimusta. Määrän lisääntymisen lisäksi joogatutkimusta julkaistaan myös yhä enemmän parhaissa terveydenhuollon julkaisuissa. Tutkimuksen parantumisen myötä joogaan suhtautuminen on muuttunut suosituksiksi erilaissa oireissa, vaivoissa ja sairauksissa.  Mutta millaisissa vaivoissa jooga on todettu vaikuttavaksi hoidoksi? Miksi joogan terveysvaikutukset ovat yllättävän moniulotteiset? Miten voit todistetusti edistää joogan terveysvaikutuksia omalla joogamatollasi sekä mahdollisesti ohjaamillasi tunneilla? Klikkaa otsikosta lisätiedot.

View Event →
Mikä joogassa muuttuu? / Matti Rautaniemi
Oct
19
11:30 AM11:30

Mikä joogassa muuttuu? / Matti Rautaniemi

LUENTO: Joogassa on kyse muutoksesta. Oli kyse sitten paremmasta terveydestä, syvemmästä itsetuntemuksesta tai perimmäisen totuuden löytämisestä, jokainen joogi etsii muutosta. Aikojen kuluessa myös jooga itse on muuttunut: nykyjoogalla on muinaisen kaimansa kanssa yhteistä vain nimi. Miten tämä muutos on vaikuttanut siihen, millaisia muutoksia joogan avulla on mahdollista saavuttaa? Onko joogan historiassa kyse edistyksestä vai taantumisesta? Tervetuloa luennolle, joka saattaa muuttaa käsityksesi siitä, mitä jooga oikeastaan on.

View Event →
Karmakiller / Hanna Manninen
Oct
19
11:30 AM11:30

Karmakiller / Hanna Manninen

PRACTICE: Karmakiller is an practice that combines unparalleled joy with yoga and dance! Simple but challenging choreographies danced to music are inspired by yoga asanas, bollywood, hip hop, reggae, meditation and what not! Hanna is not only a great yoga teacher, but also a very experienced group instructor, whose choreographic lessons are known to be engaging, rich in flavours and yet consistent and clear. Karmakiller (on the fly) is a class for anyone, regardless of the background of experience. Click the topic for more.

View Event →
Iyengar-jooga avuksi nivelrikkoon / Anneli Rautiainen
Oct
19
11:30 AM11:30

Iyengar-jooga avuksi nivelrikkoon / Anneli Rautiainen

 

HARJOITUS: Nivelrikko ja jooga ovat yhdistelmä, joka pelästyttää monen kokemattoman joogaopettajan. Yleisimmin nivelrikkoa esiintyy sorminivelissä, lonkissa, polvissa ja selkänikamien välisissä nivelissä. Tämän tunnin aikana käymme läpi perusteet, miten hoidat nivelrikkoa joogalla. Saat iyengar-joogan Suomen pioneerilta Annelilta tehokkaan ohjeistuksen siihen, mitkä asanat ja miten tehtynä voivat auttaa nivelrikkopotilasta.  Opetuksessa sivutaan myös ruokavalion vaikutusta nivelten hyvinvointiin.

View Event →
When Wrong is Right / Jari Karppinen
Oct
19
12:45 PM12:45

When Wrong is Right / Jari Karppinen

HARJOITUS: Joogatunneilla asentojen suoritustapoihin liittyy monia kieltoja, joita perustellaan loukkaantumisriskillä. Polvet eivät esimerkiksi saa ylitää varpaita, olkapäät eivät saa nousta yläraajoja liikuttaessa tai selkä ei saa pyöristyä eteentaivutuksissa ja kierroissa. Useat näistä soveltavaan anatomiaan perustuvista ohjeista ovat vanhentuneita nykytutkimuksen näkökulmasta ja täysin tuntemattomia muissa liikuntamuodoissa. Tämä tunti pöllyttää pinttyneitä käsityksiä asentojen suoritustavoista ja haastaa sinut liikkumaan uusin tavoin. Jari on paitsi loistava, raudanluja joogan ja liikunnanohjaamisen ammattilainen, myös terveystieteiden tohtorikoulututettava, joten nyt kannattaa kuunnella korvat höröllä! Klikkaa otsikosta lisätiedot.

View Event →
Yinistä yangiin, yangista yiniin / Taina Alakulppi
Oct
19
12:45 PM12:45

Yinistä yangiin, yangista yiniin / Taina Alakulppi

 

LUENTO-HARJOITUS: Tässä workshopissa tutkitaan erilaisia kiinalaisen lääketieteen keinoja tukea kehomme luonnollista vuorokausirytmiä yinistä yangiin ja taas edelleen yiniin. Millä keinoin voi tasapainottaa kehoa ja auttaa sitä luonnollisen rytmin ylläpitämisessä?  Mitä teet kun jäät ylikierroksille yöksi tai jos et pääse aamulla käyntiin? Luennolla käydään läpi erilaisia siirtymävaiheita auttavia kiinalaisen lääketieteen itsehoidollisia keinoja kuten akupainanta, taputtelu, hieronta, qigong-liikkeet ja kontemplatiiviset harjoitteet ja rakennetaan niistä kaksi kokonaisuutta illan ja aamun harjoitukseksi.

View Event →
Chakrajärjestelmä tantrajoogassa / Miska Käppi
Oct
19
12:45 PM12:45

Chakrajärjestelmä tantrajoogassa / Miska Käppi

LUENTO: Tällä luennolla shiftaat käsityksesi chakroista nextille levelille. Chakrat ovat keskeinen teema tantrassa, mutta modernissa kirjallisuudessa ja joogaharjoituksessa chakrojen käsittely jää helposti pinnalliseksi. Muinaisilla tantramestareilla oli syvää ymmärrystä eri chakrajärjestelmistä, ja luennolla Miska jakaa perinteiden sisäpiiritietoa aiheesta. Tämän luennon jälkeen chakrat eivät enää koskaan pääse hämmentämään mieltä tai kehoasi!

View Event →
Saham Flow / Ulrica Norberg
Oct
19
2:00 PM14:00

Saham Flow / Ulrica Norberg

PRACTICE: Step on your mat with the intention of attaining greater balance. Here Ulrica will guide you through wise and intelligent sequences that focuses on power, energy and inspiration; About the ability to inspire oneself by releasing what is limiting. Everything from physical tension, muscles that do not want to work and power waiting to come forward yet are hindered by something. With this in mind, this class is about how to find a yoga practice that not only strengthens you but also provides you with what you need, caring for you and opens you with the purpose of creating increased circulation through beautiful rotations and inversions. We flow through sequences that aim to work on increasing mobility and stability in the spine, in the breath and in the mind.

View Event →
Kaukaisuuksista kotiin - muinaisesta Intiasta pyhään Eurooppaan / Aki Cederberg
Oct
19
2:00 PM14:00

Kaukaisuuksista kotiin - muinaisesta Intiasta pyhään Eurooppaan / Aki Cederberg

LUENTO: Miten voimme lähestyä omia, usein katkenneita pakanallisia henkisiä perinteitämme Euroopassa? Mitä pyhät paikat merkitsevät ja millä tavalla muinainen traditio voi ottaa muotonsa jälkimodernissa maailmassa? Entä mitä tällä kaikella on tekemistä joogaperinteiden kanssa? Cederberg kuvailee kirjassaan Journeys in the Kali Yuga pyhiinvaellustaan Intian esoteerisen tradition ja perinteisen joogan alkulähteille, sekä vihkimystään pelättyjen “pyhien hullujen” eli naga-babojen maailmaan, joka lopulta johti hänet takaisin omien pakanallisten perinteidensä, juuriensa ja jumaliensa äärelle. Tätä henkistä kotiinpaluuta ja sen merkitystä sekä yksilön että kollektiivin tasolla Cederberg avaa myös Karmakillerin luennollaan.

View Event →
Katonah Yoga - Moving currency / Elisa Kuuttila
Oct
19
2:00 PM14:00

Katonah Yoga - Moving currency / Elisa Kuuttila

HARJOITUS: Katonah yoga yhdistää perinteisen hathajoogan, taolaisen filosofian, geometrian sekä pranayaman. Tällä tunnilla luodaan lämpöä lihaksiin, avataan tilaa ja lisätään virtausta, jotta voimme taitella kehon sen omia mittasuhteita ja ainutlaatuista geometriaa työkaluna käyttäen. Asanaharjoitus on parhaimmillaan kuin hyvin taiteltu origami; missä kulmat eivät kohtaa, sieltä löytyy tukos ja tukoksen voi avata vain olemalla siitä tietoinen.

View Event →
Joogayrittäjän polku – tuntiopettajasta studioyrittäjäksi / Harriet Linnankivi
Oct
19
3:15 PM15:15

Joogayrittäjän polku – tuntiopettajasta studioyrittäjäksi / Harriet Linnankivi

Moni joogaopettaja haaveilee omasta studiosta miettien missä vaiheessa se voisi olla ajankohtaista. Mistä tietää, milloin on valmis? Mitä kaikkea pitää osata ja riittääkö, että rakastaa joogaopettamista yli kaiken? Tarvitsenko myynnin ja markkinoinnin taitoa vai voiko viidakkorummun avulla menestyä? Missä sudenkuopat piilevät, voiko idealismi olla vaarallista ja mikä tekee runsaasta työn määrästä kaiken sen arvoista? Näihin kysymyksiin vastailee alan kiistaton pioneeritar, pitkän linjan joogayrittäjä ja Suoemn suurimpiin kuuluvien Yoga Nordic -joogasalien perustaja Harriet Linnankivi.

View Event →
Takaisin omaan kehoon – jooga raskauden jälkeen / Ira Rissanen
Oct
19
3:15 PM15:15

Takaisin omaan kehoon – jooga raskauden jälkeen / Ira Rissanen

LUENTO-WORKSHOP: Moni joogikin pohtii sitä, mistä tunnistaa suorien vatsalihasten erkauman, ja sitä, miten sen voi huomioida joogaharjoittelussa. Miten jooga voi tukea synnytyksestä palautuvaa kehoa? Voiko raskaana ollessa auttaa kehoa muutoksessa ja helpottaa synnytystä? Onko olemassa harjoitteita, joita kannattaisi välttää synnytyksen jälkeen? Esimerkiksi näihin tyypillisiin kysymyksiin naisten terveyteen erikoistunut fysioterapeutti Ira Rissanen vastaa lyhyistä harjoitteista ja luennosta koostuvassa osiossaan, joka soveltuu kaikkien aiheesta kiinnostuneiden joogien mutta myös joogaopettajien työkalupakin täydennykseksi. 

View Event →
Transform Your Astanga Arm Balances / Magnus Appelberg
Oct
19
3:30 PM15:30

Transform Your Astanga Arm Balances / Magnus Appelberg

PRACTICE: Keeping up a steady ashtanga practice means that you balance your weight on your arms a numerous amount of times. Starting from every chaturanga and all the way to a full handstand your palms, wrists, elbows and shoulder joints are sharing the load of your weight. The tricky and interesting part is how to distribute this weight evenly through all the joints and all the way into your very core in the most efficient way without overloading any single joint. How can we brake old patterns to find stronger ways to carry ourselves through the practice?

View Event →
Floorballet – Treenaa kuin balettitanssija / Fatima Witick
Oct
19
4:30 PM16:30

Floorballet – Treenaa kuin balettitanssija / Fatima Witick

HARJOITUS: Floorbarre-tunnilla treenataan lattialla maaten klassisen baletin perustekniikkaa: Koko kehon oikeaa linjausta (=placement), pidentämistä, ojentamista. Jalkaterien ja jalkojen tekniikkaa ja aukikiertoa. Lihastasapainoa kehittäviä jalkojen vastaliikkeitä. Kehon ilmaisullista avaamista. Jalkaterien ja jalkojen baletin perusasentoja ja jalkojen nostoja ylös eri suuntiin. Floorbarre kehittää hyvää perustekniikkaa, tervettä voimaa ja tilaa kehoon, ja sopii myös loistavasti joogin harjoittelun tueksi.

View Event →
5 myyttiä joogaharjoittelusta / Jari Karppinen
Oct
19
4:30 PM16:30

5 myyttiä joogaharjoittelusta / Jari Karppinen

LUENTO: Joogamaailmassa leviää kuulopuheena monenlaisia näkemyksiä liittyen ”oikeaan tapaan” harjoittaa joogaa tai joogasta saataviin hyötyihin. Monet näkemyksistä pohjautuu yksittäisten ihmisten havaintoihin tai jo vanhentuneeseen tutkimustietoon. Näitä myyttejä käytetään usein myyntiargumentteina joogatoimijoiden tarjoamille palveluille, mikä on jopa kuluttajia harhaanjohtavaa. Luennolla pureudutaan viiteen kiistanalaiseen joogamaailman ihmissysteemin toimintaan liittyvään aiheeseen, joihin pyritään löytämään vastaus tutkimustiedon avulla. Osansa saavat mm. SI-nivel, valitut joogaopettajien suosimat tekniikkaohjeet/ohjaamistavat sekä jooga-asentojen fysiologiset hyödyt.

View Event →
Time to Yintegrate
Oct
19
4:30 PM16:30

Time to Yintegrate

PRACTICE: Before the true shift and healing can happen, it needs to be sealed on your whole body-mind-soul unity. This deeply meditative yin yoga class will help you relax, integrate the insights of the festival day and create space for change on a cellular level. Each cell in your body can fulfill its own purpose so that you can feel refreshed and renewed. 

View Event →
SAT / Closing ceremony / Karmakiller SHIFT 2019 / All karmakillers
Oct
19
5:40 PM17:40

SAT / Closing ceremony / Karmakiller SHIFT 2019 / All karmakillers

The Saturday closing ceremony is open to all festival attendees. Gather together to celebrate the friendships, conversations, practices and teachings cultivated during the festival. Closing circle meditation and mantras will sent you home with yogic blessings and sacred high vibes & high fives! Namaste and see you tomorrow!

View Event →
SUN / Extra Workshop / YANGYIN / Slow Yoga Teaching / Ulrica Norberg
Oct
20
8:45 AM08:45

SUN / Extra Workshop / YANGYIN / Slow Yoga Teaching / Ulrica Norberg

WORKSHOP: Let's slow down to find the honest moment, the happy and curious thoughts, and discover that our soul is such a fantastic roommate to live with. In this workshop, Ulrica will cover much information about how we can yoke the active with the passive in new ways and what benefits that come out of that as well as what to consider when teaching classes like yin and restorative. When it comes to allowing the students to get inbound and attentive and not closed off. How we can inspire to restore in a safe, pedagogic fashion. 

Click to see more about what things will be covered in this workshop: 

View Event →
Valaistuminen / Maailmanpuu LIVE podcast
Oct
20
10:15 AM10:15

Valaistuminen / Maailmanpuu LIVE podcast

Valaistuminen on joogan päämäärä. Mutta mitä valaistuminen oikeastaan tarkoittaa? Joogafilosofian ihmiskäsitys poikkeaa radikaalisti modernin psykologian vastaavasta. Tällä on suuria vaikutuksia siihen, miten joogan päämäärä ymmärretään ja miten sitä tavoitellaan. Mitä valaistumisessa siis oikeastaan tapahtuu? Miten valo liittyy asiaan? Mitä joogan perinteiset lähteet sanovat valaistumisesta? Onko olemassa valaistuneita mestareita ja mistä sellaisen tunnistaa? Tervetuloa mukaan keskusteluun, joka valaisee hämäriä käsityksiä valaistumisesta!

 Paneelin keskustelijoina Matti Rautaniemi, Måns Broo, Mili Kaikkonen ja Miska Käppi.

View Event →
Sacred Chants - Vibrate the Cosmos / Noora Lintukangas
Oct
20
10:30 AM10:30

Sacred Chants - Vibrate the Cosmos / Noora Lintukangas

MANTRA WORKSHOP: “In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God.” We create our reality through our words - also in this mantra workshop. All sounds are energy, they start a motion that continues forever.  Ancient mantras are an essential part of many yoga traditions. In this morning session we will resite mantras from the kundalini yoga tradition, in Sanskrit and Gurmukhi.

You are welcomed to join the workshop whether you know these mantras already or you are a total beginner. You can just listen or join the chant.  Sacred chants resonate in our bodies and make us vibrate in a certain way. Mantras can work as a specific medicine for a particular trouble, they can make the energy flow more fluent, calm down or cheer up.

View Event →
Athlete's Prehab / Rehab / Lotta Kupiainen
Oct
20
11:30 AM11:30

Athlete's Prehab / Rehab / Lotta Kupiainen

PRACTICE:  This class is based on yoga, but targeted to serve as a tool to prepare athlete’s body to stand strong and mobile when facing the challenges of weight training, endurance sports (like running, swimming and cycling), martial arts, climbing and racket sports. The focus is on preparing the body’s core to be strong enough compared to the limbs, so that the movement starts from the center. And then to build up balanced front/back muscle tones and left/right strength so that spine stays healthy. 

View Event →
Tavoitteeksi tehokas liike (Movement flow) / Jukka Rajala
Oct
20
11:30 AM11:30

Tavoitteeksi tehokas liike (Movement flow) / Jukka Rajala

LUENTO: Monipuolinen liike syntyy taitojen ja fyysisten ominaisuuksien harmonisesta yhteistyöstä. Oikeat liikemallit, oikea rytmi ja ymmärrys kehon asennoista, sekä liikkeestä mahdollistavan ilmiömäisen tavan liikkua. Jukan opetus yhdistää eri liikkeitä sulavaksi kokonaisuudeksi, jossa tavoitteena on kyetä luoda oma yksilöllinen tapa asennosta toiseen siirtymiseen. Valmiit koreografiat loistavat poissaolollaan, vaikkakin oppimisessa Jukka hyödyntää entuudestaan tuttuja liikemalleja, joiden varaan uusia taitoja rakennetaan. Movement-harjoitteissa liikettä tuotetaan eri tasoissa ja niissä yhdistyvät voima, liikkuvuus ja kehonhallinta eri muodoissa.  

View Event →
Hindupantheonin voimaeläimet eli vahanat / Mia Jokiniva
Oct
20
11:30 AM11:30

Hindupantheonin voimaeläimet eli vahanat / Mia Jokiniva

LUENTO: Saraswati lentää joutsenella, Durgalla on tiikeri allaan, Vishnu nähdään usein kotkan selässä. Jokaisella hindujumaluudella on oma vahanansa eli voimaeläimensä. Erilaiset toteemieläimet seikkailevat joogatarustossa, ja ikonografiassa jumaluuden tunnistaa usein viimeistään siihen liittyvästä vahanasta. Voimaeläimet ovat oikeastaan jumalallisia itsekin, koska ne ovat eräänlaisia isäntänsä / emäntänsä maanpäällisiä jatkeita. Voimaeläin voi ilmestyä uneen, tai kantaa hermeettisen viestinsä perille päivätajunnan piirissä. Jokainen vahana opettaa ihmiselle jotakin keskeistä tuon jumaluuden periluonteesta, jopa tahdosta ja mahdollisuuksista.

Millaista sanansaattajuutta voimaeläimet edustavat joogan, tantran ja hindulaisuuden parissa, ja miten tämän päivän joogi voi hyötyä vahanoiden tutkimisesta, tarkastelusta ja arkkityyppisestä ymmärtämisestä?

View Event →
TRE - Karmakiller Shake It Off / Jyrki Rytilä
Oct
20
12:45 PM12:45

TRE - Karmakiller Shake It Off / Jyrki Rytilä

HARJOITUS: Kehosi osaa jo purkaa stressiä. Karmakiller Yoga Festivalia varten Jyrki on räätälöinyt energisen harjoituksen, jossa käynnistetään kehon luontainen kyky päästää irti stressistä ja jännityksistä. Tunnin aikana opit yksinkertaisen ja helposti omaksuttavan TRE-menetelmän (Tension, Stress & Trauma Release Exercise). Lempeillä venytyksillä ja lihaksia hieman väsyttäen käynnistät lihasten vapinana tai tärinänä alkava luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin. Nyt opetellaan löytämään se estojen alta. Tunti tärinää - Kill your karma.

View Event →
Karmakiller Monkey Mind REMIX / Anniina Ala-Mattinen
Oct
20
12:45 PM12:45

Karmakiller Monkey Mind REMIX / Anniina Ala-Mattinen

HARJOITUS: Anniinan tunnilla tärkein työkalusi on heittäymisen halu! Lajien kuten capoeiran, kamppailulajien, katutanssin ja joogan työkalut menevät iloisesti movement-kulttuurin mukaisessa liikkumisessa sekaisin ja musiikki imee treenarin mukaansa.  Kasvatat yhtaikaa uteliaisuutta, nokkeluutta, ketteryyttä, voimaa ja ilon varastoja. Monkeymind Remix virittää liikekykysi, tuntoaistisi, näkösi ja kuulosi uudelle tasolle, ja poistut salista suorastaan eläimellisten kykyjen kera entistä vahvempana. Hyppää tunniksi keho-mielen viidakkoon, jossa jokainen löytää liikkeitä, joita ilman ei enää voi elää! Olet miten liikut. Liiku, niin Olet.

View Event →
Clear Skies - from Mental Blurriness to Clarity / Ulrica Norberg
Oct
20
12:45 PM12:45

Clear Skies - from Mental Blurriness to Clarity / Ulrica Norberg

LECTURE:  We humans are highly influenced by internal patterns and external requirements as well as ideas on how to be and not to be. What do we see as strength and weakness? Individually and culturally and are they owning us? Why is it so easy to get started on criticism? How do we hinder ourselves from being owned by thoughts and instead stem from that deeper inner strenght? 

No matter where you are - this lecture is something for those who are interested in not surviving life without experiencing it and maybe more than that - LIVE your life.

View Event →
Joogin ravitsemus ja palautuminen / Kaisa Jaakkola
Oct
20
2:00 PM14:00

Joogin ravitsemus ja palautuminen / Kaisa Jaakkola

LUENTO: Mikä merkitys ravitsemuksella on joogaharjoitukseen? Mitkä asiat ovat hyvän ravitsemuksen kannalta kaikkein tärkeimpiä ja kuinka tuoda niitä omaan arkeen? Moni uskoo ravitsemuksen osalta asioihin, jotka eivät välttämättä pidä paikkaansa. Entä mitä joogaharrastajan olisi hyvä ymmärtää palautumisesta - osaatko rytmittää raskaampia treenejä, palauttavaa harjoittelua ja lepoa oikein? Tällä luennolla opit Kaisan kanssa lisää palautumiseen vaikuttavista tekijöistä, kuten kuormituksen hallinnasta ja vireystilan säätelystä.

View Event →
Kädet alas - taidot ylös! / Jukka Rajala
Oct
20
2:00 PM14:00

Kädet alas - taidot ylös! / Jukka Rajala

HARJOITUS: Käsilläseisonta on jokaiselle harjoiteltavissa oleva taito, jossa kehoa osataan kontrolloida hienomotorisilla ja oikea-aikaisilla korjausliikkeillä. Taidon oppiminen vaatii ennen kaikkea määrätietoista asennetta ja oikeat työkalut, jotka tulee osata valita oman sen hetkisen tason mukaan. Tämän tunnin aikana tulet oppimaan itse Jukka “Kässärimaestro” Rajalalta , miten kehittää käsilläseisonnan kolmea tärkeintä alkuvaiheen osasta entistä paremmaksi!

View Event →
From Noise to Silence - pranayama / Jivan Mukta
Oct
20
2:00 PM14:00

From Noise to Silence - pranayama / Jivan Mukta

"From noise to silence – powerful pranayama sequence and the impact of the sound current in our mental field"

PRACTICE: Come and experience of the power of life, prana through Jivan Mukhta's sophisticated techniques of kundalini yoga with the powerful aid of the gong. This session will offer you pranayama practices and sound currents that renew and nurture your whole being completely. 

View Event →
Kalevala Warriors - Up in Arms! / Mia Jokiniva
Oct
20
3:00 PM15:00

Kalevala Warriors - Up in Arms! / Mia Jokiniva

HARJOITUS: Modernin joogakuvaston kenties tunnistettavimmat asanat ovat nimeltään soturi 1, soturi 2 ja soturi 3. Suurin osa asennoista on nimetty vasta 1900-luvulla intialaisten legendojen ja myyttien perusteella.  Erityisesti ”soturi” väkivallattomuuden ideologiaksi miellettävän joogan asentonimissä herättää usein vasta-alkajissa kummastusta. Kokeneempi joogi tietää jo, että vanha intialainen eeposkirjallisuus nostaa usein päähenkilökseen sankarisotureita.

Tällä tunnilla tehdään asanaharjoitus suomalaismytologian kuvastosta. Mantrat lauletaan Kalevalasta ja pyrintöjen päämääränä samahdi vaihtuu sampoon. Suomalaiset tietäjä-soturit Lemminkäinen, Ilmarinen, Väinämöinen, Louhi, Tuonen Tytti ja Joukahainen viittovat suuntaa kohti eeppistä hyvän ja pahan taistelua pohjoisen perinteemme tyyliin.

View Event →
Hartiarenkaan anatomiaa - joogin hyvä ryhti / Jutta Aalto
Oct
20
3:00 PM15:00

Hartiarenkaan anatomiaa - joogin hyvä ryhti / Jutta Aalto

LUENTO: Mitä on "hyvä ryhti"? Onko vanha kunnon ‘vatsa sisään ja selkä suoraksi’ hyvä ohjeistus vai riski luoda kehoon toiminnallinen ongelma ja kipuja? Tällä Jutan luennolla käydään läpi erilaisia ryhtiin vaikuttavia tekijöitä sekä sitä, miten saavuttaa vaivaton ja tasapainoinen ryhti jooga avulla. Anatomisesti tutustutaan keskeisimpiin ryhtiin vaikuttaviin lihaksiin ja siihen, miten kohdistaa harjoitusta niihin yksityiskohtaisilla, mutta yksinkertaisilla ohjeilla.

View Event →
Nadan neljä ulottuvuutta / Ville Palkeinen
Oct
20
3:00 PM15:00

Nadan neljä ulottuvuutta / Ville Palkeinen

HARJOITUS: Koko maailma on luonteeltaan syklinen ja resonoiva. Kaikki ympäröivä värähtelee ja on toistuvassa liikkeessä. Nada, ääni on tuon kaiken manifestoituma. Nada on luonteeltaan progressiivinen, se syntyy, kasvaa, kukoistaa ja vaimenee vain aloittaakseen uuden monimuotoisemman syklin. Tässä nadaharjoituksessa äänen siemen itää sisäisestä ideasta ja kasvaa lopulta vahvaksi värähtelyksi ja keholliseksi kokemukselliseksi. Harjoitus on tantrinen prana vinyasa harjoitus, jossa tehdään hengityksen ohjaamaa liikemeditatiivista asanaa, koetaan gongin värähtelyä ja musiikkia, sekä mantrataan.

View Event →
Is Yoga a Religion? / Måns Broo
Oct
20
4:15 PM16:15

Is Yoga a Religion? / Måns Broo

LECTURE: One of the first things any yoga practitioner learns is that yoga is  not religion. However, even a cursory look at any of the basic yoga  texts that also Western yogis eventually will study (such as the  Bhagavad-gita, the Upanisads or Yoga-sutra) show us that yogis not  only did the ancient yogis do their practice in a universe deemed inhabited by all kinds of superhuman beings, they often engaged  directly with these beings through their yoga.

How then can we call  yoga non-religious? In this talk, Dr. Måns Broo will approach the  question of yoga and religion from the point of view of the ancient  texts, particularly the Yoga-sutra, Bhagavad-gita and  Hatha-yoga-pradipika, bringing both clarity and nuance to the loaded  question of yoga and religion.

View Event →
Joka joogin liikkuvuusohjelma / Fatima Witick
Oct
20
4:15 PM16:15

Joka joogin liikkuvuusohjelma / Fatima Witick

HARJOITUS: Tällä tunnilla opetetaan, miten tarkoin linjatuilla venytyksillä treenataan voimaa, tervettä tilaa ja liikkuvuutta kehoon. Harjoituksissa lähdetään liikkeelle kehon tärkeimmästä keskipisteestä, lantiosta.  Lonkat ja lantio avataan joogeille erityisen hyvin soveltuvin venytyksin, sillä niissä kehitetään voimaa, stabiliteettia ja tilaa kehon läpi alaspäin jalkateriin ja ylöspäin rangan linjaisesti. Nämä harjoitukset tukevat paitsi joogan myös pilates- ja tanssitekniikoiden harrastajia.

View Event →
Boom to bloom! / Meri Mort
Oct
20
4:15 PM16:15

Boom to bloom! / Meri Mort

HARJOITUS: Kun keho vapautuu – sielu saa kukoistaa! Tule nauttimaan kehosi ihmeellisestä liikkeestä omalla autenttisella tavallasi, ilman koreografioita! Sielu nauttii tästä kohottavasta ja hauskasta vapaan liikkeen harjoituksesta, jossa vapaudutaan arjen ja opitun ilmaisun kaavoista, maton ulkopuolella. Kaikki mitä tarvitset on jo sisälläsi, joten tule vahvistamaan yhteyttäsi jo olemassa olevaan luovuuteesi. Kasvamme kukoistukseen monipuolisen liikkeen myötä kolmessa osiossa – sheikkauksen, villin kuumuuden ja pehmeän sensuaalisuuden myötä. Lopuksi lepäämme ja kohtaamme yhdessä avautuneen tilan tunteen.

View Event →
SUN / Closing ceremony / DEEPTHI and all karmakillers!
Oct
20
5:30 PM17:30

SUN / Closing ceremony / DEEPTHI and all karmakillers!

Karmakiller huipentuu sunnuntai-illan yhteiseen energiabakkanaaliin isossa Hanuman Hallissa. Pidä joogapipostasi kiinni Irma, sillä nyt juhlitaan karman kaatumista moninaisin rituaalein! Voi olla että karmasi lisäksi lentoon lähtee myös joogamattosi, kun vaivut metta-meditaation ja DEEPTHIn mantrakylvyn energisoivaan marinaadiin. Bliss time! 

Karmakiller culminates on a Sunday night into a joint energy blast at the big Hanuman Hall. Hold onto your yoga beenie, dear Deborah, as we are now celebrating the fall of karma with multiple rituals! It may be that besides your karma, your yoga mat is flying away too, once the metta meditation and DEEPTHI’s mantra bath marinade are spread out.

View Event →